Følg med på Facebook & Instagram:
Follow by Email
Facebook0
Facebook
YouTube0
YouTube
Instagram8k

“Hej Lone
Jeg sidder i en situation, hvor jeg er under stort pres, fordi jeg skal til min første eksamen.
Det, der gør, at jeg føler mig ekstra presset, er, at det er ude af min comfort-zone – faktisk et sted jeg har været ude af lang tid efterhånden (var meget glad for din video “fra en ø til en anden) – med hensyn til eksamen: jeg kan ikke fordrage mundtlige eksaminer, får altid bedre karakterer i de skriftlige – og så synes jeg det er lettere uoverskueligt med sådan et stort pensum.

Nå, det korte af det lange er: Hjælp! Har du tips til at jeg kan få “instant-selvtillid/ro på nerverne”?
Jeg er så træt af at have det sådan her. varme tanker fra en frustreret studerende der har været ude af sin comfort-zone i lidt for længe nu!

Hilsen Julie”

Formål: At gøre din “grønne zone” større ved at få perspektiv på situationen, så du kan nyde eksamenslæsningen og hygge dig til eksamenssamtalen.

Skærmbillede 2014-01-17 kl. 16.18.17

 

 

 

 

 

Et referat af videoen:

“Lærer og Censor”

 • De var – som alle andre mennesker – begge på toilettet i morges (luk øjnene, knyt næverne og pres 🙂 )
  Med andre ord: De er ganske normale mennesker, som lige krydser veje med dig i denne eksamenssituation.
 • Eksamen er faktisk bare en samtale, hvor du har mest taletid.
 • Lærer og censor skal sidde og lytte på mange, mange mennesker, som fortæller dem ting, de udmærket godt ved i forvejen … puhhh – måske lidt medfølelse for disse to mennesker, kan skabe noget plads for dig.
 • Hvis de møder dig i SuperBrugsen i eftermiddag, vil hverken lærer eller censor formentlig kunne genkende dig … du er “bare” en i eksamensrækken.

“Dig”

 • Er du bange for at fejle? Træk vejret og spørg dig selv, om nogen dør? Det gør du ikke, men derimod er der mange andre, som i dette øjeblik dør rundt omkring i verden. Nervøsiteten og angsten virker meget, meget virkelig – det forstår jeg – men sødeste, den har ikke rod i virkeligheden. Træk vejret og lad den virkelige virkelighed vise sig og glæd dig over, at du i virkeligheden er tryg og sikker, hvor du er.

“De andre”

 • Mange mennesker får op i en spids, når de oplever pres eller nervøsitet – især når de er i grupper. Meld dig ud ved at fjerne dig fra samtaler, der provokerer stres og nervøsitet.
 • Har du brug for sætninger, som kan få samtalen på andet spor:
  “Det går, som det går”
  “Ihh, jeg glæder mig til sjusser/fadøl efter eksamen – hvem skal med?”
  “Vi ser …”
  “Tja, det en en eksamen, men der er ingen, som dør.”

En del af at være voksen er at finde ud af, hvordan man får udvidet sin grønne zone, så man bliver afslappet, rolig og kan være sig selv. I denne eksamenssituation får du adgang til den viden, som er hældt ind i dit hoved.

Har du et spørgsmål eller problemstilling, som jeg kan sætte i perspektiv for dig, så skriv til lone@powerprinsesse.dk.
Beskriv din situation, så den kan offentliggøres, dvs. navne skal ændres.

 

 

Følg med på Facebook & Instagram:
Follow by Email
Facebook0
Facebook
YouTube0
YouTube
Instagram8k