Næsten 14 dage har der stået “2015” på kalenderen, og jeg tænker over, om I derude mon har nytårsfortsæt?
I mange, mange år lavede jeg nytårsfortsæt – primært om at tabe mig, dyrke mere motion og spise bedre, så jeg kunne blive “bedre”.
Absurd tanke!
Hele motivationen for at gøre noget som helst “bør” vel være, at man blive glad af det – ikke bedre. Fordi man er allerede nok.
Når det virkelig går op for en – sådan big-time, så er man fri.
For 15 års tid siden besluttede jeg for at blive bedre venner mig med selv, uden at blive tyndere, mere tjekket eller noget som helst andet. Selvom det vistnok var i løbet af en sommer, så står det klart som det bedste fortsæt.
At blive tilfreds med sig selv – uden at være anderledes.
I nogle ører lyder det dovent.
I mit tilfælde var det faktisk væsentlig sværere at holde op med at gå på slankekur ved begyndelsen af hvert nyt år, ny måned eller uge.
At opgive kampen og favne – dét krævede sgu en indsats. Ikke på en hård måde – men disciplin krævede det at holde op med at flygte fra sig selv eller forsøge at lave selv om. Og det gør det stadigvæk – omend det er væsentlig lettere efter alle de års øvelse.
Nå, venner nok om det!

I 2014 og 2013 var der “selvkærlighed” på programmet, og nu er den beholder fyldt op, og jeg har fået integreret nogle aspekter via fokus på at lade den selvkærlighedsfølelsen være en afgørende faktor i min motivation. Og sjovt nok har det faktisk udmøntet sig i at lave væsentlig mindre, end jeg i virkeligheden havde lyst til.
I 2015 har jeg bestemt mig for at fokusere på sjov, lethed og eventyr – helt kindersægsagtigt, men det er tre ord, som altid har betydet noget for mig.
Mine ord har jeg delt med min søster, kæreste og tætte veninder så de kan hjælpe mig, og min dejlige lillesøster (som slet ikke er så lille mere) fik mig overtalt til at gå i svømmehallen for at få noget lethed ind i cellerne.

At svømme er noget af det letteste: At flyde gennem vandet, lade kroppen udføre bevægelserne, lungerne trække vejret og tankerne opløses i vandet. I love it!
Det er ca. 12 år siden, min krop sidst var i en svømmehal – men sikke en skøn oplevelse: Hygge med min elskede lillesøster og en svømmetur.
IMG_1258

Efter svømmeturen tog jeg hjem til min kæreste og på min opfordring lavede han mit livret og puttede mig i seng. Det var en skøn, skøn aften. Jeg sov virkelig godt og vågnede op med en dejlig lethed i kroppen.

Få besked om foredrag & fester

* indicates required

/ ( dd / mm )

Markér alt hvad du vil have besked om:

Jeg er: