Da dette afsnit skulle navngives, skrev kaldte jeg det først: KarmaTV: Det ultimative Mirakel – nu danser Kristina.
Men det havde været helt misvisende, fordi Kristina har danset hele tiden … også da hun sad i kørestol grundet en total lammelse som følge af et trafikuheld i 1998. Men nu er miraklet indtruffet: Kørestolen kan nu bruges som vasketøjsstativ, fordi Kristina har rejst sig og går nu – og det skal fejres BIG TIME, og det gør vi – i København 2. september og i Aarhus 23. september.

FullSizeRender-1

I 2010 lærte jeg Kristina at kende, da hun rullede ind til sin første Karmafest – endda i selskab med en folk mennesker, hun ikke kendte i forvejen. Siden da blev hun stamgæst og et oplagt valg, da Karmaklubbens ambassadørkorps blev etableret. At Kristina var siddende, stoppede bestemt ikke hendes danseglæde – og mange karmagæster er blevet inspirerede af hendes vilje til at deltage i en dansefest som siddende. Ved siden af hende blegner alle undskyldninger, der kan være om, hvorfor man ikke tager til fest.

I 2012 sendte Kristina følgende mail til KarmaKlubben:

Kære dejlige Lone.
Jeg har en forespørgsel.
Noget jeg gerne vil gøre officielt nu og fejre big time 😀 … og mon du vil hjælpe mig med det?

 Måske har du set det.
Jeg er begyndt at kunne bevæge mine fødder. Især venstre fod. Højre kommer også 😀
Indenfor kort tid er der kommet hul igennem 😀
Efter at ha danset fredag var jeg lørdag øm i min femur medial muskel og samtidig ingen nervesmerter.
Det er så FANTASTISK og stort for mig, fordi jeg ikke har kunnet gå i en del år og har i 5- 6 år siddet i kørestol.
Jeg har haft ekstremt mange nervesmerter efter, jeg blev kørt ned for 14 år siden og i mange år har jeg stort set ikke kunnet gå og kommet mere til skade hvor jeg hel mistede gå funktion, og nu er de endelig på retur.

På et tidspunkt undervejs mistede jeg modet i det offentlige system, men bestemte mig for, at det er mig, der bestemmer i mit liv . Jeg har gjort en massiv indsats for at heale mig selv og genvinde troen på det og på det gode i livet. Jeg har valgt sunde steder og måder til – og jeg har fravalgt de resterende. Det går rigtig fint og godt nu og har gjort i 1,5 år.

I´m back og kommer det mere og mere.
Min genvundne følelse og bevægelse i fødder og muskelømhed i det ene lår synes jeg kræver et par ord og en fødselsdagsang (gerne Stevie Wonder) til mine wonder-fulde fødder og tæer og kalder på Celebration.

 Jeg elsker at komme og danse i Karmaklubben, med liv, glæde m.m. Generelt har jeg valgt det til, der hjælper mig med healing, og det er de steder med overflod af kærlighed, mennesker med god energi m.fl. godter.

Jeg elsker at danse og at have fået gang i den del af mit liv igen, og det samtidig er fantastisk træning for min krop, vækker endorphiner som dæmper nervesmerter, ændre smerteniveau til mere smertefri. At blive øm i en muskel er hel vildt lækkert, dels at mærke den igen efter mange år JUBIIII og ha brugt kroppen.
Nu bruger jeg ikke længere et par uger på at komme mig, men et par dage 😀
Som ny karmaist føler jeg mig rigtig fint modtaget af du og de andre Karmaister <3 Tak.
Jeg vil gerne finde en god måde at takke på!
På nær nogle år efter påkørslen, har jeg altid ELSKET dans, saft og kraft, livsenergi. Det er så jublende skønt, at jeg igen kan danse, og det er SKØNT og fantastisk, at du har stillet rammen og energibasen til det rum <3 😀
Det er stærkt betydningsfuldt, at rammen er der: En masse mennesker med fælles god energi og danseinteresse, så man ikke selv har skullet skabe tilsvarende rum fra bund. Det er luxus!
Dette mirakel vil jeg så gerne gøre officielt og fejre med en fødselsdagssag “Happy Birthday” med Stevie Wonder og/eller “Celebration” med Madonna for det er mine tæers og føreligheds fødsel og er sgu en fejring værd synes jeg.
Karmaklubben er et sted med næring og livsenergi og det rum er berigelse for verdenen og for mig. Jeg synes, at  verden skal beriges med mange flere af denne slags 🙂

Hvad synes du om mit forslag?

Kærlig hilsen
Kristina

“JA JA JA”, sagde jeg og foreslog, at vi lavede intet mindre end en Mirakelfest.
Sådan blev det – og minsandten om ikke vi fik skabt en tradition, og vi har hver sensommer siden 2012 afholdt Mirakelfest, hvor Kristinas fremskridt er blevet fejret i stor stil. De københavnske karmagæster har delt hendes glæde over de gradvise fremskridt, og det har vist, hvilken skøn familiær stemning, der hersker i vores Karmaklub.
I 2013 havde Kristina fået trænet benene op, hvilket skabte stor glæde på dansegulvet:
I 2014 kunne hun cykle lidt på motionscykel.
I 2015 stod hun oprejst – ikke så længe, men dog lidt.
I efteråret 2016 rejste Kristina til Indien, og SÅ tog det fart – hør interviewet nedenfor!
Her i  2017 – fem år efter de første små tåbevægelser er miraklet indtruffet fuldt ud!

Kristina går, danser rundt på dansegulvet – og vi taber alle sammen kæben igen og igen og igen.
Intet mindre end et vaskeægte mirakel har fundet sted her midt i vores egen Karmaklub hos en af vores skønne medkarmagæster. Traditionen tro holder vi naturligvis Mirakelfest – for 6. gang – i København lørdag 2. september. Og siden miraklet nu er indtruffet – sådan BIG TIME, skal det da også fejres i Aarhus lørdag 23. september.
Her ses mere info samt adresser i begge byer.

Processen er i lille grad dokumenteret nedenfor – sidste video er 36 minutters interview om hele processen

2012: Tanker inden Mirakelfesten – om mod

2012: Indslag fra Mirakelfesten

2013: Lad os alle lave et mirakel

Kristinas ben bevæger sig

2014: Tanker efter en (klistret) Mirakelfest

Video fra 2015: Hvad er en Mirakelfest?

KarmaTV, juli 2017: Kristinas Mirakel