Igen har klokken slået fredag, det smukke efterår har sat ind: Årstiden hvor bladene falder af træerne – ikke alle sammen med det samme, men gradvist.
Fredag er også Vild med Dans Dag – og har du fulgt med herinde, ved du, at jeg har sat mig for at brug min platform til at opfordre folk til at stemme på Jesper Dahl og Mie Moltke, og det er der en ganske særlig årsag til.

Ser du, Vild med Dans har aldrig interesseret mig særligt – det har Jokeren eller Mie faktisk heller ikke, men i år er VMD kommet til at handle om mere end dans – og det har det muligvis altid gjort, men i år er jeg altså blevet opmærksom på, hvor megen medieflade der bruges på VMD – og der er jo altså materiale lige ind i Danmarks befolknings bevidsthed.

Tilfældet ville, at jeg – ca. 1,5 uge inden VMD startede – overværede en lille pop-op-koncert med Jokeren, som jeg jo primært kender fra numrene Godt Taget, Definitionen af en Stodder, Havnen, Kvinde Min-fortolkningen og naturligvis Spændt op til Lir (sidstnævnte får mig altid i godt humør) og en god håndfuld formiddagsavisforsider ala mistetkørekortpgakokainognedtursblablabla. Og det, som slog mig, under koncerten var – udover de kærlige øjne han sendte til sin kæreste – at han emmede af det, jeg fortolker som medmenneskelig venlighed. Og lige netop det, har jeg ikke lige forbundet ham tidligere – hvilket jo siger mere om mig og mine fordomme, end om ham.
Nå, men jeg blev nysgerrig, gik hjem til professor Google og indtastede ‘Jokeren Vild med Dans’, og så kom det frem, at Jesper – som han jo også er – i foråret blev diagnosticeret med ADHD, kom i passende behandling og har som følge deraf omlagt sit liv.
Jeg – og måske også nogen af Jer – har erfaring med, hvor svært det kan være at omlægge sit liv, bryde uhensigtmæssige mønstre og i det hele taget handle anderledes, når man har “normal” hjernekemi … så jeg synes, det er beundringsværdigt, at Jesper i en alder af 44 år i en eller anden grad starter helt forfra – og så for helt åbent tæppe. Naturligvis hører det med, når man er en offentlig person, men processen gøres jo ikke nødvendigvis lettere af det, overhovedet.
Nå, men jeg forstod hurtigt, at hans deltagelse i Vild med Dans – udover at det kunne være en personlig oplevelse for ham – også kunne bruges som en platform til at inspirere andre, som enten har samme hjernekemissammensætning og deraffølgende problemer og udfordringer til at åbne øjnene og søge hjælp eller som bare har brug for inspiration til at vælge en anden måde at håndtere livet på.

Se SÅ blive medier altså interessante – når de kan være talerør for den slags inspiration, og derfor bruger jeg min lille platform på sociale medier til at opfordre folk til at stemme JM til 1234 i aften – og alle fredage.

Som flere af Jer har hørt mig sige, får jeg mange idéer – en del af dem i sidste øjeblik – og da jeg indså ovenstående, skrev jeg til Jesper på Instagram, hyldede ham for hans mod til at stå frem og til i det hele taget at tage så omfattende en tyr ved hornene, som den form for kursændring er. Jeg forslog også, at vi kunne lave en byttehandel: Jeg opfordrede folk til at stemme på ham for at fastholde ham i VMD som et symbol og inspiration på forandring – og han ville kvittere med et give et par numre til en karmafest. Han sagde ja – og jeg glæder mig sådan, for jeg er stensikker på, at han vil elske stemningen til en karmafest. Selvom han er en garvet festrotte, så tror jeg faktisk aldrig, at han har oplevet så megen danseglæde samlet på ét sted. Men den tid den glæde.

Tidlligere i dag modtog jeg en lille video fra ham, som sjovt nok ligger lidt i tråd med en video, jeg lavede tidligere i dag – nemlig om at have ikke bare en shitty dag, men flere.
Så venner, lad os gøre vores til at få et symbol på forandring til at blive vi mediebilledet gennem hele Vild med Dans: SmsStem JM til 1234 i aften!

Du kan iøvrigt se et andet indlæg med en 24 minutters snak med Jesper – han er en mand med MEGET på hjerte!